
Dagafsnittets kontaktoplysninger:
Direkte telefon: 92 82 31 46
Læs mere om Dagafsnittets medarbejdere:
I Hejmdals Dagafsnit vil jeres barn møde andre børn og unge i alderen 7-17 år med forskellige problematikker og diagnoser
- som alle har brug for en særlig behandlingsindsats, en aflastende hverdag og trygge strukturerede rammer.
I Dagafsnittet er der børn og unge i alderen 7-17 år med forskellige problematikker og diagnoser, hvoraf mange har været funktionspåvirkede eller haft skolefravær over en længere periode.
Fælles for alle patienterne er, at de har brug for et behandlingsforløb, hvor der er struktur, omsorg og høj faglighed i trygge rammer. Et forløb i dagafsnittet starter med en nænsom indkøring, som er tilpasset barnets behov. Vi laver en plan for opstart og forløb i tæt samarbejde med jer som forældre.
Personalet i Hejmdals Dagafsnit består af miljøterapeuter og en skolelærer, som alle arbejder sammen om at give jeres barn et trygt og sammenhængende forløb – dette i tæt samarbejde med fast tilknyttede sygeplejersker, specialiserede psykologer og speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri.
Forældresamarbejde
Det ligger os meget på sinde, at I forældre er fuldt involverede i jeres barns behandling og indsatsen i Dagafsnittet. I og barnet vil blive tilknyttet en kontaktperson, der er jeres forløbsansvarlig.
Samarbejde med psykolog og speciallæge
Jeres barn og I som familie bliver ved dagindlæggelsen tilknyttet et tværfagligt team bestående af speciallæge, specialiseret psykolog og sygeplejerske.
Jeres kontaktperson samarbejder tæt med det tværfaglige team om jeres barns udredning og behandling.
Dagligdagen i dagafsnittet
Dagafsnittets åbningstider er mandag-fredag fra kl. 8.30-13.30.
Dagafsnittets dagligdag er aflastende, struktureret og forudsigelig og består af faste aktiviteter og rutiner. Miljøet er præget af en venlig, rolig og omsorgsfuld tone, hvor der er plads til alle.
Hverdagen og strukturen i dagafsnittet bliver blandt andet understøttet af visuel og struktureret pædagogik, såsom ugeskemaer med visuelle piktogrammer. Dagligdagens struktur og indhold tilpasses og justeres individuelt til barnets behov, tilstand og udvikling gennem dagindlæggelsen. Vi har i hverdagen fokus på socialt samspil, fælles og individuelle aktiviteter, skoleundervisning, lege og fysiske aktiviteter.
Undervisning og skolefaglig vurdering
Ved indlæggelse i Dagafsnittet på Hejmdal modtager alle patienter individuelt tilrettelagt undervisning. Undervisningen er en integreret del af miljøet eller foregår 1:1 med læreren i et mindre afskærmet klasselokale. Alle patienter indgår i flere forskellige fælles skolefaglige aktiviteter i løbet af en dag. Fællesaktiviteterne kan være lektiecafé, idræt, udendørsaktiviteter, håndværk og design samt temaer og nyheder for børn.
Undervisningen vil tage højde for patientens tidligere skolehistorik og være tilpasset funktionsniveauet. Der bliver primært undervist i dansk og matematik. I undervisningen tages der også højde for for det enkelte barns udfordringer, interesser og kompetencer.
Som udgangspunkt vil der blive lavet en dansk- og en matematiktest for at afdække det faglige niveau. Undervisningen vil løbende blive vurderet og tilpasset i forhold til den enkeltes udvikling i løbet af dagindlæggelsen.
Behandlingsplan, udredning og behandling
Alle børn og unge der dagindlægges har en behandlingsplan der følger dem og som I forældre er fuldt orienterede om gennem hele forløbet. Behandlingsplanen involverer en beskrivelse af planen for dagindlæggelse som både kan være psykiatrisk udredning og behandling. Psykiatrisk udredning kan være interviews med barnet eller jer forældre og psykologisk undersøgelse af barnet. Behandlingen kan være medicinsk, terapeutisk eller miljøbehandling. Planen vil altid blive drøftet med forældrene, før den iværksættes.
Behandlingsplanen justeres i takt med at dagindlæggelsen skrider frem og drøftes på ugentlige møder af det tværfaglige team omkring jeres barn og familie.
Varighed af forløbet
Et forløb på Hejmdal varer typisk 1-3 måneder og barnet med tilstedeværelse hver dag eller nogle dage om ugen.
Ved den første samtale vil I kunne drøfte jeres barns plan med dagafsnittets personale.
Afslutning af forløbet
Forældre og barn vil få en samlet tilbagemelding på barnets dagindlæggelse ved slutningen af forløbet. Herefter holdes typisk et netværksmøde, hvor vi kan orientere netværket, dvs. skole, PPR og eventuelt socialforvaltning, om barnets forløb, konklusioner og anbefalinger. Vi vil rigtig gerne sikre god brobygning til primærsektoren og til den skole, som skal tage imod barnet/den unge efter endt dagindlæggelse. Det er vores erfaring, at en god brobygning er en vigtig forebyggende faktor for tilbagefald. Derfor er vi optagede, at sikre et godt samarbejde og kan også tilbyde dialog efter dagindlæggelsen.
Der bliver udformet en afsluttende udtalelse, samt en beskrivelse af skole- og miljøobservationer, som udleveres til jer forældre og ved samtykke til netværket ved netværksmødet.
Resultater
De allerfleste børn og unge, der gennemgår en dagindlæggelse på Hejmdal, får det markant bedre i løbet af dagindlæggelsen. Vi er meget opmærksomme på at arbejde direkte og fokuseret med barnets funktionsbedring, og at møde barnet der hvor de er. Vi sætter mål og delmål sammen med både barn og forældre og hele tiden opmærksomme på at understøtte alle de små fremskridt, der sker i miljøet.
Jeres barns bedring ligger os hele tiden på sinde!