VI HAR AFDELINGER PÅ FREDERIKSBERG, I AARHUS, ODENSE OG AALBORG

Hvad betyder udredning? | HEJMDALHEJMDAL Gå til indhold

Hvad betyder ‘udredning’?

Når der er mistanke om psykisk lidelse...

En psykiatrisk udredning betyder en undersøgelse af sygdomssymptomer, vurdering af personlighedstrukturen, ressourceområder samt evnen til egen-omsorg.

Den psykiatriske udredning forudsætter en grundig beskrivelse af dine symptomer nu samt tidligere fra dig som patient og dine pårørende og er første skridt i retningen mod en korrekt behandling – både medicinsk og psykologisk, hvis det er nødvendigt.

At få en diagnose kan være en lettelse og en vej til at komme videre og få nye handlemuligheder og svar.

For dig som patient betyder en udredning, at du har samtaler med psykiateren hos Hejmdal, hvor dine oplysninger er den vigtigste forudsætning for at få stillet en pålidelig diagnose. Når det drejer sig om psykiske sygdomme bygger diagnosen nemlig i høj grad på det, du selv eller dine pårørende fortæller.

På Hejmdal er vi specialister i psykologiske undersøgelser, som kan anvendes i udredningen, hvis det er relevant, til at give et endnu mere omhyggeligt og dybdegående billede af dig som patient.

Som afslutning på en udredning vil du som patient altid modtage en sammenfattende tilbagemelding på udredningsforløbet.

Efterfølgende kan en eventuel behandling – det kan være både medicinsk og psykologisk – igangsættes. Du kan læse mere om behandlingsforløbet og behandlingsmuligheder.

Udredningsforløbet

Det første der sker er, at du som patient får en tid til en indledningssamtale. Efter indledningssamtalen aftales den videre udredning.

En udredning kan bestå af fortsatte samtaler med en psykiater, af forskellige typer samtaler og testning ved psykolog eller indlæggelse til observation i Dagafsnittet m.m.

Undersøgelsen bygger på samtaler og observationer, og på baggrund af disse stiller psykiateren en diagnose. Forløbet har til formål at danne et helhedsorienteret og udførligt billede af dig som patient, da den korrekte diagnose er forudsætningen for, at du kan få den bedst mulige efterfølgende behandling.

De fleste udredninger hos Hejmdal er afsluttede inden for en-to måneder, og der er som regel også startet eventuel relevant behandling op.