VI HAR AFDELINGER PÅ FREDERIKSBERG, I AARHUS, ODENSE OG AALBORG

Medicin og recepter | HEJMDALHEJMDAL Gå til indhold

Medicin og recepter

computer ikon korrigeretDet er gratis at bestille recepter på Hejmdal – men vær venligst opmærksom på følgende:

Der kan KUN bestilles medicin via www.lægevejen.dk eller ved en konsultation på Hejmdal.

Hvis du har behov for hjælp til Lægevejen.dk kan du følge denne guide, hvor du trin for trin guides gennem tilmelding og receptfornyelse.

Medicingodkendelser udføres flere gange ugentligt. Godkendelsen kan finde sted fx sent fredag aften. Husk derfor at bestille i god tid.

På Medicinkortet på sundhed.dk kan du følge med i, hvilke recepter der ligger klar til udlevering – på den måde slipper ud for at gå forgæves på apoteket.

En bestilling af medicin ekspederes normalt inden for tre hverdage. Hav gerne et lille depot af medicin derhjemme, så du altid har til nogle dage.

Der kan kun bestilles medicin, der allerede er ordineret af lægen, i samme doser og i samme antal som sidst.

NB: for børn og unge er det barnets/den unges CPR-nummer, der skal anvendes til at oprette en profil på www.lægevejen.dk – ikke forældres.


telefon ikon korrigeretTelefonkonsultation for patienter (og deres pårørende)

Mandag og fredag er telefonkonsultationen åben på tlf.nr. 2048 0985 fra kl. 10.00-11.00 – torsdage fra kl. 13.30-14.30. Læs mere her.

Pr. 1.4. 2019 vil Åben Telefontid med sygeplejersker være fordelt således:

  • Mandag og fredag mellem 10.00-11.00 for henvendelse vedr. børn og unge
  • Torsdag 13.30-14.30 for henvendelser kun vedr. voksne

Hvis telefonen ikke bliver taget i dette tidsrum, skal man blot forsøge igen, da det blot er et udtryk for, at der er optaget (der er ikke telefonsvarer på og ej heller optagettone).

Derudover henvises til at bestille en tid til en almindelig konsultation. Det er muligt at bestille en medicinkontrol hos en af vores sygeplejersker ved at ringe til vores sekretariat på tlf.nr.: 36 16 05 00


Hejmdal kan hjælpe med at søge medicintilskud mod et gebyr, da dette ligger udenfor Hejmdal.

Der kan på intet tidspunkt bestilles medicin via vores telefon.
Såfremt du løber tør for medicin og har akut behov for medicin, skal du i stedet henvende dig til egen læge eller vagtlægen.

Har du behov for vejledning til – eller ændringer i – medicin, henviser vi til, at du bestiller en tid til konsultation på tlf.nr. 36 16 05 00.

Hvis du har behov for hjælp til at bestille medicin på lægevejen eller til at oprette dig på lægevejen, er du velkommen til at ringe til os mellem 09.00-14.00 mandag til fredag, så guider vi gerne. Dette gælder naturligvis også forældre til patienter.


Melatonin-recepter

Melatonin kan ikke bestilles på lægevejen. Ved opstart af Melatonin på Hejmdal, skal efterfølgende ordinationer derfor ske i god tid, da den skal håndteres manuelt. Recepten faxes til et navngivet apotek efter fysisk underskrift af børne- og ungdomspsykiater.


Fælles Medicinkort: FMK

Fælles Medicinkort giver borgere og sundhedspersonale adgang til oplysninger om borgernes medicin. Formålet med kortet er at forhindre fejlmedicinering. Se mere ved at klikke på dette link.