VI HAR AFDELINGER PÅ FREDERIKSBERG, I AARHUS, ODENSE OG AALBORG

Udredning voksne autisme / aspergers | HEJMDALHEJMDAL Gå til indhold

Udredningspakke for voksne med autisme / Aspergers syndrom

Mistanke om autisme?

Vi tilbyder voksne privatbetalende kunder en udredningspakke til afklaring af autismespektrumforstyrrelse.

Udredningspakken involverer en indledende samtale, anamnestisk interview, spørgeskemaundersøgelse og psykologisk testning samt tilbagemelding til afklaring af autismespektrumforstyrrelse. Udredningspakken indeholder også en erklæring.

Forløb i undersøgelsen:

  • En samtale med psykiater/ specialpsykolog i psykiatri med gennemgang af livshistorie, tidligere og aktuelle symptomer, og evt. tidligere behandling. Der udleveres spørgeskemaer til både klient og eventuelt pårørende.
  • Anamnestisk interview
  • En formel diagnostisk test, ADOS.
  • En tilbagemeldende samtale med psykiater/ specialpsykolog i psykiatri hvor der konkluderes, om der er tale om autismespektrumforstyrrelse og hvor der gives råd for eventuel fremtidig indsats.

Ægtefæller, forældre eller ældre børn kan med fordel deltage i den indledende samtale og tilbagemeldingen.

Udredningen afsluttes med en erklæring der fremsendes via e-boks.

Pris: se gældende prisliste her

Hvis du er interesseret i dette pakketilbud og vil høre mere, er du velkommen til at kontakte os eller angive, at du ønsker at blive kontaktet via kontaktoplysningerne nederst på denne side.

Ønsker du at læse mere om diagnosen autisme / Aspergers syndrom, kan du klikke her.

Hvorfor blive udredt som voksen?

Hvorfor skal man have en diagnose for vanskeligheder, man måske har oplevet hele livet? Det er ikke noget man skal. Man kan dog i mange tilfælde få en bedre forståelse af sig selv og de problemer man har eller har haft. Det kan bedre livssituationen i parforhold eller i forhold til uddannelse eller job. Der kan ske inddragelse af ens familie, således at f.eks. ægtefæller eller børn kan få en bedre forståelse for, hvordan man fungerer.

Der kan være mulighed for, at man kan få hjælp til sit studium (feks. udvidet SU, så man undgår at tage erhvervsarbejde ved siden af studiet), eller man kan kontakte socialforvaltningen med en diagnose, hvis man på en eller anden måde har problemer med at finde eller fastholde et job.